Home

Zmije obecná rozšíření

Zmije obecná - lexikon zvířat - Zoo Prah

Zmije obecná - Vipera berus - PŘÍRODA

Vipera berus (zmije obecná) BioLib

  1. Zmije obecná - Vipera berus: Tento nádherný plachý had je jediný jedovatý had, žijící u nás. Více informací naleznete v našem článku. Rozšíření. S tímto zvířetem se můžete setkat na horských loukách, močálech, ale také se může vyhřívat na nějakém kamení na břehu rybníka, nebo i na železničním náspu.
  2. Zmije obecná (Vipera berus) je jediným jedovatým hadem, jenž žije ve volné přírodě České republiky. Přestože jsou zmije obecné jedovaté, vzbuzují obavy spíše neoprávněně, neboť tento plaz je velice plachý a setkání s člověkem se snaží vyhnout. Uštknutí člověka zmijí obecnou bývají opravdu velice zřídkavá
  3. Zmije obecná (Vipera berus) je had z čeledi zmijovitých. Je nejrozšířenějším hadem na světě, nejseverněji žijícím hadem vyznačujícím se extrémní odolností vůči chladnému počasí a jediným jedovatým hadem České republiky a řady dalších států v severní části severní polokoule. Rozšíření a stanoviště.
  4. Rozšíření v ČR Zmije obecná se vyskytuje zhruba na 60% uzemí našeho státu. V místech s vhodným biotopem se vyskytuje souvisle, zejména v horách či výše položených místech. V nižších nadmořských výškách se téměr nevyskytuje, nejnižší a velmi vzácný výskyt byl zaznamenán v nadmořské výšce 150 m

Zmije obecná (Vipera berus) byla opakovaně (1949, 1985) zjištěna u Mašovic (HANÁK et al. 1990b) v lokalitě Vlčí jáma (kv. 7161). Zmi-je se snad vyskytuje i v údolí Klaperova potoka u Čížova (kv. 7161), odkud byla několikrát hlášena laiky. Tento zřejmě reliktní výskyt je pravděpodobně doklade V teplých měsících je větší pravděpodobnost, že v přírodě narazíte na zmiji. Není to tím, že by byly přemnožené, ale v těchto podmínkách se jim daří a jsou více vidět. Je třeba dbát zvýšené pozornosti, abyste na ni omylem nešlápli nebo na ni nesáhli. Ale rozhodně není zapotřebí propadat panice, zmije na vás sama od sebe nezaútočí

Vipera berus (zmije obecná) - Mapa rozšíření BioLib

  1. Tento druh má mezi pozemními hady největší areál rozšíření, který sahá od západní Evropy přes Střední Asii až k Tichému oceánu. Mimo to se vyskytuje ze všech hadů nejdále na severu. Vlastní foto. Hlavní znaky: Zmije obecná je malý had s úzkou hlavou a nápadným klikatým pruhem na hřbetě. Na rozdíl od několika.
  2. Zmije obecná má ze všech suchozemských hadů největší areál rozšíření. I přes takovou rozlohu výskytu v současné době uznáváme pouze dva poddruhy. obr. 2) Rozšíření zmije obecné v Evropě. Zmije obecná v naší republice nejčastěji obývá slunné a vlhké lokality
  3. Vipera berus (Linnaeus, 1758) - zmije obecná. Čeleď: Viperidae - zmijovití Status: KO, VU, IUCN: DC, BERN III Popis: Zmije obecná je až 80 cm dlouhý had se zavalitým tělem. Hlava je znatelně oddělena od těla, má spíše trojúhelníkovitý nebo oválný až vejčitý tvar, který je dán především obsahem jedu v jedových žlázách
  4. ZMIJE OBECNÁ(VIPERA BERUS):má velmi široké rozšíření.Obývá střední a severní Evropu, odkud zasahuje až za polární kruh. Na východ se táhne oblast jejího rozšíření až do Japonska. Žije i v Anglii. Dorůstá kolem 80 cm. Její zbarvení je velmi variabilní. Od světle popelavé až do červené, tmavohnědé a černé
  5. Zmije obecná má ze všech suchozemských hadů největší areál rozšíření. Zmije nejčastěji obývá slunné a vlhké lokality. Nacházíme ji na okrajích lesů, kamenných náspech, na březích rybníků, prosluněných pasekách a horských loukách včetně rašelinišť
  6. Zmije skvrnitá dosahuje podobných rozměrů jako zmije obecná. Měří většinou do 70 cm, výjimečně až okolo 80 či 90 cm. Jde o poměrně zavalitého hada s trojúhelníkovou hlavou. Konec nosu vytváří mírný vertikální výstupek (avšak ne tak zřetelný jako u zmije růžkaté či Latasteovy).Zbarvení je velmi variabilní

Zmije obecná - Vipera berus - PŘÍRODA

Největší ztráty způsobuje zmiji člověk, který ji ještě dnes mnohde pronásleduje a zamezuje jejímu rozšíření vysoušením slatin a přeměnou biotopů. Zmije obecná má ráda zarostlé okraje cest, lesní slunné paseky, rašeliniště a hromady kamení Zmije obecná Zimní období tráví zmije ve stavu hibernace 30 cm až 2 m pod zemí, v případě skalních puklin může být ukryta ještě hlouběji. Had zimuje ve skalních rozsedlinách a štěrbinách, v zemních dutinách, pod kořeny stromů, v norách savců a často i pod starými stavbami Hadi - Zmije. ZMIJE OBECNÁ (VIPERA BERUS):má velmi široké rozšíření.Obývá střední a severní Evropu, odkud zasahuje až za polární kruh. Na východ se táhne oblast jejího rozšíření až do Japonska. Žije i v Anglii. Dorůstá kolem 80 cm. Její zbarvení je velmi variabilní. Od světle popelavé až do červené, tmavohnědé a černé Zmije obecná se živí výhradně hlodavci, občas ještěrkami, obojživelníky a drobnými ptáky. Rozmnožování: Zmije bývá často uváděna jako typický vejcoživorodý živočich, ve skutečnosti ale v jejím případě jde o přechodný stav mezi vejcoživorodostí a živorodostí, neboť vejce jsou u ní během pobytu v těle.

Zmije obecná. Říše: živočichové (Animalia) Kmen: strunatci (Chordata) Podkmen: obratlovci (Vertebrata) Třída: plazi (Reptilia) Řád: šupinatí (Squamata) Podřád: hadi (Serpentes) Čeleď: zmijovití (Viperidae) Rod: zmije (vipera) Výskyt: Je nejrozšířenějším hadem světa, její areál sahá od Anglie až po Sachalin, od Středomoří až za severní polární kruh Zmije obecná (Vipera berus) je had z čeledi zmijovitých. Je nejrozšířenějším hadem na světě, nejseverněji žijícím hadem vyznačujícím se extrémní odolností vůči chladnému počasí a jediným jedovatým hadem České republiky a řady dalších států v severní části severní polokoule. Její jed je vysoce účinný, ovšem má ho jen velmi malé množství, takže za. Zmije levantská, Zmije růžkatá, Zmije obecná 19. října 2012 v 18:30 | Plazi Zmije levantská Rozšíření. Druh se vyskytuje v oblasti od Turecka až po Indii, obývá Kavkaz, dosahuje Ferganské kotliny, vyskytuje se na Kypru a prakticky celém Blízkém východě. Oddělené populace žijí v Tunisku a Alžírsku

Zmije obecná se živí především drobnými savci jako jsou hraboši, myši, norníci, ojediněle myšice, mladí plši a křečci, dále rejsci, bělozubky a krtci. Jako doplněk stravy jsou převážně mláďata ptáků, ještěrky, skokani i blatnice a čolci. ROZŠÍŘENÍ. S tímto zvířetem se můžete setkat na horských. Zmije obecná patří mezi nejrozšířenější hady na světě vůbec a pro mě je až zarážející, že jen takové malé procento lidí se vůbec se zmijkou setkalo. Nutno dodat, že zejména u našich dědečků a prarodičů slycháváme historky o zmijkách, jak je potkávali na stráních, loukách či cestách, kde se vyhřívaly Rozšíření a poddruhy. Tento had se široce vyskytuje v nížinách kontinentální Evropy, od jižní Skandinávie po jižní Itálii, na Britských ostrovech s výjimkou Irska a Skotska. Obývá i severozápadní Afriku a jihozápadní Asii.Populace na tomto rozsáhlém areálu se rozpadá na řadu poddruhů, je jich uznáváno až 15 a navzájem se od sebe liší zbarvením

Zmije obecná - outdoor web Treking

Zmije obecná (latinsky Vipera berus) je had z čeledi zmijovitých.Je nejrozšířenějším hadem na světě, nejseverněji žijícím hadem vyznačujícím se extrémní odolností vůči chladnému počasí a jediným jedovatým hadem České republiky a řady dalších států v severní části severní polokoule.. Její jed je vysoce účinný, ovšem má ho jen velmi malé množství. Rozšíření a stanoviště Zmije obecná se vyskytuje především na člověkem málo ovlivněných stanovištích. Jelikož se jedná o predátora, jsou oblasti jejího výskytu soustředěné do úživných vlhkých údolí zachovalých řek a potoků. Na těchto často velmi vlhkých územích pak zmije vyhledává naopak suchá místa. Zmije obecná. Přidejte téma Přidejte téma Otočit řazení příspěvků Neregistrovaný uživatel. 23.9.2006 16:07. XXX.XXX.131.172 kteří mají jeďáky rádi a chtějí je vidět přímo v přírodě a pomůže to zmapovat současné rozšíření

Zmije obecná - ATLASZVIRAT

  1. Zmije obecná (Vipera berus), Linnaeus 1758 - TeraShop
  2. Zmije je často zaměňována za užovku
  3. O hadech od Áji - Zmije - Zmije obecná
  4. Zmije obecná - poradna
  5. Vipera berus - zmije obecná Viperidae - zmijovití
  6. Zmije: referát - iReferaty

Video: Jak je to s jedovatostí zmije obecné? - Toxicolog

zmije obecná | ocáskyVipera berus (zmije obecná) - Mapa rozšíření | BioLibZmije obecná - WikiwandPPT - OCHRANA DRUHŮ PowerPoint Presentation, free downloadZmije - Hadí světužovka obojková :: Obojzivelnici-plazi
  • Soa zámrsk facebook.
  • Hrad svojanov.
  • Větrací štěrbina aereco.
  • Středověká pěchota.
  • Těším se anglicky.
  • Nestekajici svicky.
  • Synlab ceník.
  • Dýně.
  • Kdy s miminkem do obchodniho centra?.
  • Https www reservasparquesnacionales es.
  • Jackson wang bambam.
  • Meningitida u novorozence.
  • Zánět močového měchýře první pomoc.
  • Trpasličí pudl prodej.
  • 16 svíček online cz.
  • Zvýšené tsh.
  • Porsche singer top gear.
  • Jogurtové muffiny fitness.
  • Týpci a zbraně celý film.
  • Darování jaterního štěpu.
  • Lidl ořechy mix.
  • Masarykovy koláčky.
  • Slunečník průměr 2m.
  • The best game of 2016.
  • Hnojivo na travnik start.
  • Nízká děložní sliznice příznaky.
  • Maat lisboa.
  • Operace ramenního kloubu cena.
  • Otravná kolegyně.
  • Triamcinolon acetonid.
  • Lyžařská helma se štítem alpina.
  • Přímé variabilní náklady.
  • Slova s f.
  • Detska zastera.
  • Abramovič jachta.
  • Nepal annapurna.
  • Výsadba jabloní do řady.
  • Power rangers strážci vesmíru ludi lin.
  • Slovinská dálnice 2019.
  • Account wolfram.
  • Ukazatel vetru.